Contact

Bronbeek (voluit: Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek) is een museum en hét kenniscentrum van het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Het bevindt zich op een historisch landgoed dat vrij toegankelijk is. Bronbeek is ook een tehuis voor veteranen van alle onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht en het voormalige Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Op het landgoed wordt een groot aantal herdenkingen gehouden. Ten slotte is op het landgoed het Reünie- en Congrescentrum Kumpulan gevestigd, dat een congreszaal, vergaderzaal en Indisch specialiteitenrestaurant bevat, met serre en terras.

Het landgoed Bronbeek is in 1859 door koning Willem III geschonken aan de Nederlandse staat, onder de voorwaarde dat het de bestemming zou krijgen van militair invalidentehuis, dat in 1863 samen met het museum werd geopend.

Deze website is gewijd aan het instituut Bronbeek als museum, als woon- en zorginstelling voor veteranen, als plaats waar herdenkingen worden gehouden en als cultuurhistorisch landgoed. Informatie over Bronbeek als onderdeel van het ministerie van Defensie vindt u op de website van Defensie.

Adres

Velperweg 147
6824 MB Arnhem

Contact opnemen

Telefoonnummers: 026 – 376 35 55
E-mailadres: loket.bronbeek@mindef.nl

Openingstijden

  • Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Maandag gesloten (behalve op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag).
  • Het museum is ook gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.