Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Bronbeek heeft een grote collectie – zo’n 15.000 boeken en tijdschriften – over de koloniale geschiedenis van Nederland. Naast Indonesië zijn er ook publicaties over Suriname, de Nederlandse Antillen en Ghana. Ook is er veel te vinden over KNIL-expedities en de geschiedenis van Bronbeek en zijn bewoners.

Alle boeken en tijdschriften zijn online te vinden via de catalogus Defensiebibliotheken en via de collectiesite van Museum Bronbeek. Op deze website staat de complete collectie die Bronbeek beheert.

Bibliotheek open voor bezoekers

U kunt de bibliotheek bezoeken. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen is de bibliotheek gesloten. 

U kunt zonder afspraak langskomen, maar als u specifieke vragen heeft stuur dan vooraf een e-mail om een afspraak te maken. We proberen u dan zo goed mogelijk te helpen. Voor meer informatie en vragen kunt u ons eveneens een bericht sturen.

In de bibliotheek vindt u nieuw verschenen werken over de Nederlandse koloniale geschiedenis. Veel van deze werken zijn ook in Café Batavia te koop.