Rondleidingen

Rondleidingen op Bronbeek

Voor uw groep kunt u een thematische buitenrondleiding onder begeleiding van gids(en) aanvragen. De enthousiaste gidsen vertellen opmerkelijke details en interessante weetjes. U kunt uw groepsrondleiding op verzoek reserveren in combinatie met het gebruik van restaurant Kumpulan op het landgoed.

Gastsprekers nemen studenten aan de hand van hun eigen ervaringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in Indië en de hectische jaren daarna. 

Kies uit een van de drie rondleidingen

U kunt kiezen uit drie soorten rondleidingen: een rondleiding langs herdenkingsmonumenten in relatie tot het verhaal van Indië, een rondleiding langs monumenten met een specifieke geschiedenis en een rondleiding langs de belangrijkste gebouwen op het landgoed met hun geschiedenis en architectuur. 
 
Elke rondleiding start bij de hoofdingang van het Museum en duurt (al naar gelang uw wens) 1 tot 1,5 uur. Per gids mag een groep uit maximaal 15 personen bestaan. Er worden maximaal 3 groepen tegelijkertijd rondgeleid. Kosten van een rondleiding zijn € 25 per gids. U kunt in het hoofdgebouw of in Kumpulan betalen via pin. 

Wanneer

Rondleidingen zijn mogelijk op dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. Bespreek uw vragen en wensen en reserveer tot uiterlijk 3 weken voor de gewenste datum. Dat kan via ons reserveringsbureau: telefoon 026 – 376 35 53 of e-mail loket.bronbeek@mindef.nl.

Nieuwe vaste tentoonstelling 

Landgoed Bronbeek, de tijdelijke tentoonstellingen en café Batavia zijn vrij toegankelijk. De vaste tentoonstelling van Museum Bronbeek is op dit moment gesloten, maar er wordt hard gewerkt aan de nieuwe vaste tentoonstelling. Heropening is voorzien in 2024.