Kenniscentrum

Kenniscentrum

Het kenniscentrum van Museum Bronbeek heeft een grote collectie - zo’n 15.000 boeken en tijdschriften - over de koloniale geschiedenis van Nederland. Naast Indonesië zijn er ook publicaties over Suriname, de Nederlandse Antillen en Ghana. Ook is er veel te vinden over KNIL-expedities en de geschiedenis van Bronbeek en zijn bewoners.

Alle boeken en tijdschriften zijn online te vinden via Picarta, de catalogus Defensiebibliotheken en via de collectiesite van Museum Bronbeek. Op deze website staat de complete collectie die Bronbeek beheert.

Kenniscentrum open voor bezoekers

U kunt het kenniscentrum bezoeken. De openingstijden zijn dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Andere dagen is het centrum gesloten. Medewerkers zijn dan bezig met de ontwikkeling van de nieuwe vaste tentoonstelling. Heropening van de tentoonstelling is voorzien in 2024.

U kunt zonder afspraak langskomen, maar als u specifieke vragen heeft stuur dan een e-mail eerst om een afspraak te maken. We proberen u dan zo goed mogelijk te helpen. Voor meer informatie en vragen: kenniscentrumbronbeek@mindef.nl.

In de bibliotheek vindt u nieuw verschenen werken over de Nederlandse koloniale geschiedenis. Veel van deze werken zijn ook in Café Batavia te koop.